fredag 19 april 2013

Nej, vi var inte "i stort sett" hänvisade till två tv-kanaler och tre radiokanaler på nittitalet

Fredrik Virtanen är läsvärd, rolig och oftast ganska vettig. Dessutom har han bra musiksmak. Men här spelade nog minnet den gode Virtanen ett spratt.

Å ena sidan är det utmärkt att vi inte är hänvisade till bara två tv-kanaler och tre radiokanaler, som vi i stort sett var ännu på 90-talet.

Jag minns hur jag såg en grynig TV4 nån gång redan hösten 1991 och bara något halvår senare började kanalen marksändas på riktigt. In i vardagsrummen kom succéer som Fångarna på fortet och Bingolotto, kul nog med den gamle Diestinctmedlemmen och John Lenin-producenten Jan Zackrisson som nöjeschef på TV4 och en av arkitekterna bakom kanalens framgångar. Dagen före julafton 1995 tittade sanslösa 3,1 miljoner människor på Bingolotto.

Flera kompisar under första halvan av nittitalet hade paraboler och där gick TV3 varmt. 1994 köpte min familj parabol. I hyreskasernerna var kabelteve oftast en självklarhet. MTV och ZTV var inget obskyrt andra halvan av nittitalet, tvärtom.

Och i mitten av nittitalet kom NRJ som den första kommersiella radiokanalen och följdes naturligtvis av ännu fler.

Om detta var vad som gällde i Tranemo så kan jag lova att utbudet knappast var sämre i det Stockholm östgöten Virtanen flyttade till ungefär samtidigt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar