tisdag 18 december 2012

Välkomna till livet och dess teater

Så gör man åter ett försök med att blogga. Det var rätt många år sedan första gången. Nu för första gången en musikblogg, fast skriva om musik har jag gjort i många år. Punkfanzines, Lunar- och Helgondagböcker, för att inte tala om ett otal Facebookstatusar. Men musik alltså, jag kan inte ta en ton, ett ackord och knappt gå i takt. Fast det har inte stoppat mej. Alla musikskribenter är väl misslyckade musiker?

Var började det? När Jonas spelade in Metallica-skivor på C90 till mej 1991? När jag hösten 1992 bandade SVTs sändningar från Roskildefestivalen den sommaren? När jag fick en CD-spelare och Metallicas svarta (eller om det var Master of puppets?) på tolvårsdagen sommaren 1993? Eller var det när jag upptäckte Ebba Grön ett halvår senare?

Det är försent att sluta nu.

Dessutom börjar det alltid ännu tidigare.

4 kommentarer:

 1. Johans gubbtips - nu som blogg! :)

  SvaraRadera
 2. Snygg referens i slutet! <3

  SvaraRadera
 3. Metallica kan vara en start på din lyssnarkarriär där du gjort egna val, men höstterminen i sexan var det ingen thrash för min del, snarare heavy och gubb. Så kassetter med Metallica bör ha kommit en bit in på 1992, jag var inte med när det svarta albumet kom. Jag började med ...And justice for all på vinyl och en originalkassett med Master of puppets som bara hade sex av låtarna, de var nog Leper Messiah och Orion som tagits bort av någon anledning. Platsbrist kanske, samtidigt som skivan inte var längre än ett C60...

  SvaraRadera
 4. Mycket tacksamt med rättelser på årtalen. Jag litar på att du har koll på åren där. Originalkassett? Tufft!

  SvaraRadera