fredag 25 januari 2013

Näsvis läsare reagerar

Musikrecensenter lever inte alltid i samma verklighet som sina läsare. Dropkick Murphys spelade inför ett fullsatt Trägårn i Götet igår.

"Att Trädgår'n är fyllt till bristningsgränsen trots att det är dagen före löning understryker bandets popularitet". (GP)

Biljetterna släpptes i oktober, GP.

Det är inte som att man brukar kunna knalla ner och köpa biljetter till en större konsert i dörren.

För den med skral januarikassa men med den framförhållning som oftast krävs kostade gårdagens konsert inte mer än garderoben.

Och för recensenten från GP kostade det möjligen någon öl, ifall nu inte ölbiljetter ingick i presspasset :)

2 kommentarer:

  1. Var inne på Pusterviksbiljetter och köpte biljetter till Dan Berglund häromdagen. Såg att Dropkick Murphys-spelningen kostade 400 kr, om jag inte missminner mig. Såg dem på Hultsfred ´99, undrar om det kostade 400 kr att se dom på den tiden? Om man exempelvis skulle gått på dem i Götet.

    Mycket har hänt sen dess. Både bandets popularitet och dess fans köpkraft är intressnta variabler att spekulera med. Det finns teorier som handlar om att kultur sipprar uppifrån ett avantgarde och ner till de "breda folklagren". Även om punk oftast börjar i en form av underground, kan man tänka att spridningen snarare sker utåt än nedåt.

    Och vad är arbetarklass för något?

    SvaraRadera
  2. Biljettpriserna utveckling är ju en spännande historia. Springsteen på Ullevi 1985 kostade 140 kronor, det motsvarade 286 kronor 2012 (http://www.scb.se/Pages/PricesCrib.aspx?id=258649). Med få undantag har biljettpriserna rusat i höjden de senaste 10-15 åren, men samtidigt har musiken blivit billigare och mer lätttillgänglig. Det är väl crustpunken som håller fast vid billiga priser, men annars vetitusan?

    Dropkick ja, vem kunde tro där sent 1990-tal att de skulle bli ett så brett och populärt band? Att gå från den insatta "punkeliten" (eller avantgardet om man så vill) till att bli nästan allmängods.

    SvaraRadera