torsdag 31 januari 2013

En väl bevarad hemlighet

Hon är en väl bevarad hemlighet, vilket är synd för de som missat henne.

Samtidigt har nog många hört henne utan att veta om det, det är nämligen Karin Renberg som tillsammans med maken Stefan Sundström varit med och skrivit Rikard Wolffs "Vackra pojkar, vackra män".

Kanske har en och annan även hört henne köra på Johan Johanssons "Va?!" eller för den delen ett otal Sundström-skivor.

Men framförallt släppte Karin Renberg 1999 soloskivan Farväl tristess. Musikaliskt rör vi oss i välkänd mark där visa och rocknroll blandas tillsammans med läsvärda texter och en fantastisk röst. Tyvärr har det inte blivit något mer släpp efter det. Likt en annan Jakob Hellman, men utan framgången med enda skivan, har hon legat lågt med nya släpp. En googling ger emellertid en bild från ett framträdande på Mosebacke för några år sedan. Så helt tyst är det inte.

Farväl Tristess är hursomhaver väl värd att kolla upp!

I "Mest synd om mig" kombineras den underbara titeln, catchy refräng och en skön countryinfluerad melodi med en text där dessutom Leonard Cohen dyker upp. Vem kan klaga då?

Mer stökiga relationsdraman som "Bebopalula tills nästa gång" och "Skakad" konstrasterar mot de finstämda balladerna "Kärleken vi skickade" och "Värm honom ljus".

Den ljuva "Marguerite" finns inte med på skivan, men är kanske bäst av alla. Finns dessutom på Spotify, visserligen feltaggad, men man får inte vara så kräsen. För på Spotify finns tyvärr nästan inget med Karin Renberg, men väl på Myspace.

Och på Youtube.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar