tisdag 11 februari 2014

Tänk om Thåströms comeback hade floppat

Rågsved Vesterbro (foto: Michael Porali)
Förra sommaren var vi några vänner som såg Thåström-coverbandet Rågsved Vesterbro på Restaurang Sjörök i Karlskrona. När vi någon dag innan ringde för att se om det fortfarande gick att boka bord för att äta innan konserten var beskedet att borden varit fullbokade sedan länge. Äta fick vi göra på annat ställe.

Rågsved Vesterbro var bra, de körde lagom trogna covers på Ebba Grön, Imperiet och solomaterialet. Peace, Love & Pitbulls bortsåg de från.

Stället var välbesökt. Den semesterlediga mätta publiken, där medelåldern inte var alltför låg, gillade verkligen att höra ett piggt band spela gamla och nya favoritlåtar. Någon gång efter konserten slog det mej, tänk om Thåströms comeback på svenska 1999 floppat. Tänk om Det e ni som e dom konstiga det e jag som e normal inte hade gått hem hos folk.

Då hade Sven Joakim Thåström kanske fått försörja sej på just sådana spelningar. Sommarledig publik som kombinerar middag med nostalgi. Spännande eller nyskapande? Inte särskilt. Nu blev det tvärtom. Thåström på svenska blev en succé. I mitten av 00-talet kunde han dessutom ta sin solokarriär ännu ett steg med Skebokvarnsvägen 209 och den nya Thåström var född.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar