måndag 22 december 2014

Håkans triumf

Det är imponerande hur mycket det går att krama ut ur tre timmar.

En bok.

En film som i numer klassisk Håkan Hellström-stil görs ganska svårtillgänglig i ett tidigt skede. Nu ska Aftonbladet visa den och jag är säker på att det lär det bli en DVD i sinom tid.

Och ett otal referenser i sociala medier och i tidningar.

De tre timmarna kommer pratas om länge. Och fortsätta fylla på Håkans bankkonto. Håkan, eller kanske snarare hans management, är väl värda något slags pris för årets affärsidé.

När jag spekulerade för snart ett och ett halvt år sedan kring ifall Håkan Hellström laddade upp Ullevi trodde jag kanske inte riktigt på det själv. Kanske handlade en del av bloggningen om en viss surhet över att jag missade Håkan sommaren 2013 och såg ut att missa hans då ännu korta vinterturné. Sen släpptes det både fler biljetter till Scandinaviumspelningen och fler datum.

Strax före jul började så GP kampanja för att Slottsskogsspelningen sommaren 2014 skulle flyttas till Ullevi. Och jag vågade mej på en spaning om det inför 2014.

Hur kan då artisten gå vidare?

Han har sagt att han ska skriva nya låtar. Då kan en rimligen förvänta sig en ny skiva till hösten 2015 eller våren 2016. Följs den av endast ett fåtal väl valda inomhusspelningar tämligen direkt på skivsläppet lär sommarturnerandet kunna bestå av endast en andra Ullevispelning. Det vore tufft.

Eller så lägger Håkan ner allt vad traditionellt turnerande heter och börjar istället spela på typ Jazzhuset en kväll i veckan varje vår- och hösttermin. 40 spelningar per år. Olika teman för spelningarna. Gäster. Covers. Lite av typen offentliga rep. Tänk er! Första året skulle kön sträcka sig från Jazzis till Gamlestan, sen skulle det lägga sig och den verkliga charmen infinna sig. Håkan skulle ha gångavstånd hem och kunna äta frukost med familjen varje morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar