söndag 27 december 2015

Neil Young till Roskildefestivalen 2016?

Bland det jag gillar mest är att spekulera om hur akter ska turnera och vad för något festivalerna ska boka. Ibland har jag haft rätt och ibland har jag haft fel. Min stora gissning just nu är att Roskildefestivalen kommer boka Neil Young & The Promise Of The Real.

Sommaren 2016 turnerar de i Europa och de har konserter släppta i Sverige och Norge veckan efter Roskilde, tisdagen 5 juli på Dalhalla och torsdagen 7 juli på Stavernfestivalen. Två dagar efter Stavernfestivalen är de tillbaka nere på kontinenten och spelar i Amsterdam. Ännu är inga danska datum släppta. Visst, de kan spela i Köpenhamn söndagen 3 juli, dagen efter Roskildeveckan är slut. Men mer troligt är att Neil Young och hans unga nuvarande band går upp på Orange Scen vid tiosnåret på kvällen lördag 2 juli och avslutar Roskildefestivalen 2016.

Roskildefestivalen brukar boka Neil Young med jämna mellanrum och senast han spelade där var 2008. Givetvis vore det högst passande med ett besök nästa år. De bägge turnéerna Neil Young och Promise Of The Real har gjort i Nordamerika under 2015 har varit rena ramla julafton för kalenderbitande Neil Young-fans. De har dels kört med Neils vanliga upplägg, med mycket nytt och många hits. Vissa kvällar har halva Harvest spelats. Men bland setlistorna har även nuförtiden minst sagt sällan hörda guldkorn som "Don't be denied", "Double E", "Country home", "Western hero" (endast spelad fyra gånger överhuvudtaget, tre i år), "Time fades away" och "Vampire blues" skymtats. Det finns ingen anledning att tro att sommarens Europaturné kommer bli mindre spännande.

Klart Neil Young kommer komma till Roskilde, när släpper ni honom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar