söndag 14 juli 2013

Bra och taggat Sinn Fenn på hemmaplan

Så stod äntligen Sinn Fenn på scenen och jag i publiken. Skådeplatsen var Hasslöfestivalen i Karlskrona skärgård.

En kvart före konsertstart såg det väldigt tomt ut i publiken. Men visst kom den och entusiastisk var den. När en står längst fram är det inte lätt att uppskatta hur stort ett publikhav är, men bandet verkade väldigt nöjda och allsången var entusiastisk.

Caj Karlsson och de andra hade publiken i sin hand från inledande "Angelica" till avslutande extranumret "Djävulens hus". De hade lugnt kunnat spela längre och det är inte utan att jag undrar varför de inte fick längre speltid?

Låtarna från Usling dominerade låturvalet, men det fick plats fler låtar, t.ex "Brännvinsbåt", "Herr Axelssons liv och leverne" och covers på Lars Demian och Magnus Johansson fick plats. "Alkohol" gästades av Dan Viktor på munspel. Det tycks vara hans eviga lott, att gästa spelningar jag ser, det har hänt rätt många gånger nu. "Fotboll, Dylan och meditation" var efterfrågad å det bestämdaste men kom aldrig, tydligen var det likadant på bandets spelning på Hasslöfestivalen för tre år sedan. Märkligt, de spelar ju alla andra gamla hits?

"Brännvinsbåt" hade jag helt missat fram till igår (turistkänslorna från konserten med Caj i vintras gjorde sej påminda) men den verkar kunna segla upp (hihi) som en ny favoritlåt. Låten påades med att båten brukar "lägga till söder om Bollö härnere i slutet av oktober". Bollö är en grupp av klippöar som ligger mellan Hasslö och Aspö.

Sinn Fenn lät betydligt tightare än man skulle kunna tro, med tanke på att de mej veterligt bara spelat tre spelningar de tre senaste åren, gårdagen inräknad. Faktum är att bandet var riktigt bra och verkade taggade till tusen. Så är det kanske när man spelar på hemmaplan inför en stor entusiastisk publik?

Ett stort tack till Rille och Åsa för trevligt häng och hjälp med en del låttitlar! :)

 1. Angelica
 2. De fyra årstiderna
 3. När är det nog
 4. Hjältarnas afton
 5. Balladen om Sven och hans ångestfylla julimorgon
 6. Nu närmar sig slutet
 7. Brännsvinbåt
 8. Pappa är en flygkapten (cover på Magnus Johansson)
 9. Herr Axelssons liv och leverne
 10. Smeker som en vind
 11. Klättrarna
 12. Alkohol (cover på Lars Demian)
 13. ??? (Rille gissade på nån gammel demolåt, bra var den)
 14. Djävulens hus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar