söndag 24 mars 2013

Minnen från Hultsfred del två: Rockpartyforumet 2003

Nostalgin fortsätter eftersom Hultsfredsfestivalen dog i veckan. Läs gärna del ett.

Ett ständigt bekymmer under åren man besökte Hultsfredsfestivalen var hur man skulle kunna behålla känslan även när festivalen var över. Visst, jag pratade i tid och otid med Jonas, Michael, Kjölle och de andra om festivalen. Men det behövdes något mer och 2003 fanns det.

www.rockparty.se fanns då ett forum som under detta år faktiskt fungerade.

På Rockpartyforumet samlades Hultsfredsnördar från hela landet. Vi diskuterade bandsläpp, bästa konserterna, ifall ängen eller träsket var bäst att campa i, minnen, skrönor, bästa festivalvädret och allt annat möjligt och omöjligt. Rockpartys informationsansvarige Fredrik Blom fanns där och svarade på våra frågor.

Under hösten insåg Rockparty potentialen i dessa trogna Hultsfredsälskande besökare och erbjöd oss att vara med i en "expertpanel", idag hade man väl kallat det fokusgrupp.

Festivalkänslan stannade kvar långt in på vinterhalvåret.

Forumets absoluta höjdpunkt och kulmen var när forumet kom till Borås och hade nyårsfest i dagarne två hos Sankte Jocke, som visade sig bo nästan granne med mej! På själva nyårsafton var jag inte med, men förfesten 30/12 var riktigt kul!

2004 började forumet urarta, stämningen blev sämre och Rockparty beslutade sig för att stänga ner det. Folket kunde vara idioter på nätet även då. Några startade ett fristående forum, men jag följde aldrig med över dit.

Men vi fick ett fint år på forumet. Eller hur? Sankte Jocke, Krösamaja, Dr Dajm (RIP), jen_one, Längtarn, Arbetarbroder, ooo, Jaja, Lastbil, östkinesisk fisk och allt vad ni hette...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar