onsdag 6 mars 2013

Neil Young & Crazy Horse!

Egentligen räcker det att lyssna på "Like a hurricane" och "Hey hey, my my (into the black)".

Låtarnas intron, den pockande gitarren, och sedan dundrar allt igång med två av de bästa melodislingor en överstyrd taggtrådsgitarr nånsin spelat. Och så fortsätter allt gång-på-gång.
Neil Young och världens bästa sämsta band Crazy Horse i högform.

Egentligen räcker det med de två låtarna för att förstå hur magiskt det kommer bli i den varma augustinatten där i Göteborg och Slottsskogen.

Turisterna, som inte alls vet att Neil Young kommer spela fem-tio minuter långa solostycken på Old Blacks nedersta strängar, kommer skaka på huvudet och undra när "Rockin in the free world" kommer.

Själv ser jag fram emot "Walk Like A Giant" från senaste skivan, liveversionen får gärna vara mer än tjugufem minuter lång. Och tänk om han gör något så radikalt som att plocka in någon Greendale-låt, de har visserligen inte spelats på sisådär tio år. Men tänk er en överraskande "Falling from above" eller "Be the rain". Tänk er.

Jag har väntat i tolv år på att få se Neil med häst, ända sedan jag läste den där Aftonbladetrecensionen och beställde hem Rust never sleeps. Såklart har jag tänkt stå längst fram - precis som på Roskildefestivalen och Way Out West för fem år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar