måndag 6 maj 2013

Loke Nyberg höll publiken i sin hand

Foto: Johanna Rosvall
I lördags såg eder bloggare Loke Nyberg spela på Restaurang Sjörök i Karlskrona. 

Kan en dalmas bosatt i Göteborg som sällan spelat på de stora scenerna och bara har en skiva på Spotify lyckas på en restaurang i Karlskrona? Själv med sin gitarr på scenen? Jajamen!

I början av konserten var Loke till lika delar trubadur och standupartist. Ett drivet mellansnack och en väldig scennärvaro skapade en helhet som verkligen imponerade.

Han höll publiken i sin hand, både den förvånansvärt stora trogna och redan inlyssnade publiken och oss som inte sett honom förut. Restaurangmiljön gav en avslappnad stämning. Han ropades upp för tre extranummervändor och kunde till och med spela trettonminuterseposet "Flykten från Sverige" utan att det började surras alltför mycket längst bak.

Loke borde nämnas i samma andetag som Lars Demian och Stefan Sundström. Han är väl värd en större publik med sina underfundiga texter och den scennärvaro han uppvisade i lördags.

Precis som på Caj Karlsson-konserten härommånaden var det inte utan att jag kände mej som en turist ibland. Jag har märkligt nog inte sett Loke förut och har väl egentligen inte hört så mycket med honom, annat än de i och för sej underbara "Sommarkatt" och "Eldsjäl", innan jag lyssnade igenom en del inför lördagen. Men konserten gav mersmak, jag vill höra och se mer av Loke.

Och så kvällens setlist

 1. ADHD
 2. Melankolia stad
 3. Allt du är
 4. Valsdragarvals
 5. Eldsjäl
 6. Dig som aldrig blev
 7. Ingen kan
 8. Aldrig mera rädd
 9. Vackra människors sång 
 10. Flykten från Sverige
 11. Spring!
 12. Okänd titel, vulkaner och tromber nämndes
 13. Efter en flaska med Rom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar