onsdag 1 maj 2013

"När Hultsfred kallar, då kommer vi" konstaterade Kent Norberg

Första bandsläppet från den återstartade Hultsfredsfestivalen, This is Hultsfred, där både Sator och Vånna Inget fanns med, gjorde mej riktigt entusiastisk och jag mailade iväg några frågor om festivalen. Linnea Lindahl svarar. 

Sator som största namn i första bandsläppet, jag känner historiens vingslag! Var det svårt att få dem att ställa upp?
Sator var inte speciellt svåra att få med i båten, de har ju varit ett frekvent återkommande band under Rockpartys tid, så liksom många andra tror jag att de håller med om att vissa saker ska vara som de alltid har varit. Som till exempel Hultsfredsfestivalen. I Hultsfred. "När Hultsfred kallar, då kommer vi" konstaterade Kent Norberg inför bandsläppet.

Hur många band siktar ni på? Kommer de gamla klassiska scenerna Teaterladan och Stora Dansbanan användas?
Vi siktar i nuläget på ungefär 25 akter på 3 scener, där Stora Dans och Teaterladan ingår. Även en större scen kommer att finnas, där bland andra Sator kommer att spela. Namnet på den stora scenen kommer att offentliggöras inom kort.

Vilka är ni som arrangerar?
Vi som arrangerar är en ständigt växande skara med entusiaster. Föreningen och dess styrelse kom till den 14 april, den bestod då av 12 personer (styrelsen alltså) men fler arbetsgrupper har tillsatts på löpande band. Idag tror jag att det rör sig om ett 40-tal medarbetare. Många av dessa är studenter på Campus Hultsfred eller elever från Gyro, jag vet att jag inte är den enda som är väldigt glad över att vi är så många som fått möjlighet att arrangera någonting på riktigt efter FKPs frånfälle. Det framgick ganska tidigt att flytten till Sigtuna i större utsträckning kunde ses som en möjlighet än ett nederlag.

Hur har mottagandet från Hultsfredsborna och musik-Sverige varit på den återstartade Hultsfredsfestivalen?
Mottagandet från Hultsfredsborna har nästan uteslutande varit positivt, uppmuntrande och väldigt, väldigt energigivande. Folk droppar ständigt in på kontoret för att stödja föreningen genom att bli medlemmar, eller bara för att sticka in huvudet och säga att de stöttar oss och gläds åt det jobb vi lägger ner. Den minsta lilla gesten av uppskattning genererar otroligt mycket motivation, och det är just därför som vi gör festivalen; för Hultsfred och människornas skull.

När det kommer till resten av landet möter vi mycket optimism och stöd från olika håll, privatpersoner, företag, och inte minst artister är inte främmande för att höra av sig och kolla ifall de kan hjälpa till på olika sätt. Och vi uppskattar det så obeskrivligt mycket.

(Bloggposten något uppdaterad 22:01 130501)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar