onsdag 3 juni 2015

Nu måste Way Out West boka Peggy Lejonhjärta

Det har stormat kring att Way Out West nu plockar bort större delen av mjölken från årets festival (hur orkar någon bli arg?). Men vad är det mot att en möjlighet uppstått att kanske boka självaste Peggy Lejonhjärta? Var är rubrikerna? Var är krönikörerna? Kom igen, hetsa lite nu.   

I måndags skrev Östgöta Correspondenten att Peggy Lejonhjärta kommer göra sin första spelning sedan januari 2005 på Eneby Rock i Kisa, hemmaplan för halva bandet.
"I lördags skedde första repet. När bandmedlemmarna tittade i kalendrarna visade det sig att det eventuellt får bli det enda. Därmed är det inte troligt att det handlar mer om en tillfällig happening än en fullskalig reunion."
Alltså ingalunda stängt för typ nån enstaka festivalspelning eller för den delen en kortare klubbvända i höst. Men det som gör Way Out West särskilt intressant är förstås att de delar helg med Eneby Rock och Kisa, Fokus-Torbjörn, snygg-Johan och han jag inte minns vad han heter ju redan bokat upp sig den helgen. Så nu är det Luger som ringer upp Peggy Lejonhjärta och erbjuder bandet att spela i Slottsskogen på typ torsdagskvällen!

Att ta chansen till en bokning av Peggy Lejonhjärta borde vara självklart. Bandets kultstatus är rejäl och de har fans långt utanför de mest indienördiga - en Spotifyrelease av Viskningar och rop skulle förstås göra bandet ännu större. Samtidigt som Peggy Lejonhjärta förstås inte riktigt hör hemma på de största scenerna. Stoppa in dem i det där tältet långt ner i Slottsskogen och fixa så ljudet från de stora scenerna inte läcker in i tältet längre. Skulle "Förlorare" trasas sönder av nån hiphopakt vore det ett ännu värre helgerån än att inte boka bandet.

Men det är klart ni fixar det här, Way Out West?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar