tisdag 9 juni 2015

En jävla massa Göteborg.

I fredags höll eder bloggare numer nästan traditionsenligt ett quiz när Brun 7 ordnade fest, tyvärr fanns det inte tid att gå igenom de rätta svaren i fredags så här kommer det hele. Temat på quizet var "Göteborgsmusik från 60-talet och framåt". Laget som vann hade imponerande 29 av 34 poäng och meddelades av arrangörerna i fredags kväll. Tvåorna hade 27 poäng, lika imponerande det. Kursivt anges vilka låtar som spelades. 
Troublemakers - Staden Göteborg

Första frågan rörde Jimi Hendrix första spelning i Sverige, den gick av stapeln i Göteborg. På vilket ställe? Liseberg!

Jimi Hendrix - Hey you

Sedan sökte jag tre gubbar i Nationalteatern, deras två låtskrivare och den huvudsakliga sångaren. Ulf Dageby, Anders Melander och Totta Näslund.

Nationalteatern - Vi fortsätter att spela rocknroll men vi håller på att dö

Och så spelade jag en tidig punklåt från Göteborg och undrade vad bandet och låten hette. Liksom vad den förening många av de tidigare punkbanden organiserade sig i hette. Garageligan var det såklart. Och bandet och låten...

Attentat - Ge fan i mej

Från punk till postpunk. Jag frågade efter ett skivbolagsnamn, de började som ett konstagalleri och var tänkt att bli en tidskrift men kom med tiden att bli det ledande bolaget för undergroundmusik i Götet sent åtti- och tidigt nittital. Och i vilken nu gentrifierad stadsdel låg det legendariska kontoret? Och så frågade jag ett bandnamnet jag sen spelade en låt med. Givetvis var det Radium 226.05 och Haga.

Union Carbide Productions - Golden age

Tre Håkanfrågor. Vilket band skivdebuterade Håkan med, vad hette Jazzhusetklubben där han livedebuterade som soloartist och vem sjunger han duett med i den här låten? Honey is cool och Lolita.

Håkan Hellström & Freddie Wadling - Fade away

Och sen undrade jag vilka ställen som räknas upp i Roffe Ruffs "På lokal"? Kings Head, Kellys, Ish, La Cupole, Sticky Fingers, Västerhus, Skål och AL5.

Roffe Ruff - På lokal

Avslutningsvis frågor om Leila K. Från vilken nordosstadsdel kom hon, vilken producent och hiphopduo "upptäckte" henne och vad var hennes graffittialias? Bergsjön, Rob n Raz och Crime.

Och så en introtävling på det. Introna, ibland ganska långa, som spelades var.

Kapten Hurricane - En bootleg med Håkan Hellström
Stonefunkers - M-rock theory
Alice B - Vi har ingenstans att ta vägen
Slowgold - Det osynliga
Makthaverskan - Asleep
Sator - I wanna go home
Kristian Anttila - Västra Frölunda 
Cortex - The Freak
Liket Lever - Levande begravd
Almedal - ...och alla platserna


Utslagsfrågan var hur många besökare det var på Hultsfredsfestivalen 2001, då Håkan Hellström och The Ark överraskande nog (inte speciellt överraskande såhär i backspegeln) drog mest folk till Hawaii. 29000 var svaret, men frågan behövde aldrig användas. Och till sist så en fundera-över-alla-frågor-&-svar-låt.

Håkan Hellström - För en lång lång tid 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar