fredag 21 juni 2013

Midsommarmusik

Vad finns det då för musik om en dag som idag?

Strebers komponerade tidigt 1990-tal en punkballad som heter duga med "Midsommarvisa". Ängar, röda läppar, vit klänning och allt, i Streberstappning!

Och firar du midsommar i stan bjuder en av Eldkvarns mer kända låtar kanske lite överraskande på en midsommarreferens. "Det var midsommarafton på lyckliga gatan. Jag gick till ett gathörn och sen gick jag tillbaka" sjunger Plura i "3:ans spårvagn genom ljuva livet". Det hele ska ha inträffat en midsommarafton på Rörstrandsgatan i Stockholm.

En annan som en gång gillat att skriva om midsommar är Blomgren, sångaren i Troublemakers, som även släppte en utmärkt soloskiva i mitten av 1990-talet. "Midsommarskröna" finns i både Troublemakers- och soloversion. Även flera andra av de gubbiga sjömansvisorna på Blomgrens soloskiva passar bra i midsommartid, tyvärr finns den inte på Spotify men går att ladda ner på Secondklasskids.

Och om du är sliten i morgon bittida har Pugh Rogefeldt gjort en låt om det. "Hare nu så bra" handlar om en solig midsommardag efter en midsommarafton som uppenbarligen bjöd på både en och tre snapsar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar