måndag 20 januari 2014

Morrissey till Way Out West 2014?

Visst känns det som att Morrissey kan vara på gång till sommarens Way Out West?

Den sure britten släpper ny skiva i höst och föga överraskande sägs det att en turné är på gång. Med ny skiva till hösten känns ett par festivalspelningar till sommaren som ett bra sätt att få upp intresset för den nya skivan och visa att han är åter som liveartist efter de många inställda spelningarna förra året. För ett par kvällar skulle han fylla Facebooks och Twitters flöden, recenseras av tidningarna, finnas på folks läppar och smygspela några nya låtar. Och till hösten kommer skivsläpp och världsturné. 

Varför tror jag då en av dessa spelningar kan hamna i Slottsskogen?

Dels valde Morrissey att göra enda signeringen av den i höstas släppta Autobiography i Göteborg, så någon slags förkärlek för staden tycks han ju ha. Men framförallt så borde den sedan 2012 helt köttfria festivalen tilltala den minst sagt övertygade vegetarianen Morrissey, som bland annat gått av scen efter att ha känt lukten av kött.

Med en Way Out West-spelning skulle Morrissey både få chansen att visa upp sej för en svensk publik och kunna göra en poäng av att han spelar på en djurvänlig festival.

Nu återstår att se om Morrissey och festivalarrangörerna är lika kloka som jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar