torsdag 2 januari 2014

Spaningar inför 2014

Första bloggningen för 2014 och dags att plocka fram spåkulan. Vad kommer kanske hända?


Spotify integreras med andra musiktjänster
Den grönsvartgråa tjänstens dominans är rejäl i åtminstone Sverige. Och för att fortsätta vara dominerande tror jag Spotify kommer vara intresserade av att integreras med sådana som Soundcloud eller varför inte självaste Youtube? Att gifta ihop Google och Spotify är väl inte gjort i en handvändning, så antagligen är Soundcloud troligare. Jag tror helt enkelt att Spotify vill vara en del av så mångas musiklyssnande som möjligt, därför kommer någon form av integration ske med någon eller några andra tjänster under 2014. 

First Aid Kit släpper ny skiva och kliver upp på Orange Scen

För snart två år sedan släpptes duons genombrottsskiva The Lions Roar och det börjar bli dags för en uppföljare kan en tycka. Redan för ett år sedan skrev jag First Aid Kit skulle spela på Roskildefestivalens mäktiga Orange Scen inom några år. De har inte blivit mindre under året som gått och deras låtar dyker upp överallt. För några månader sedan spelade de hos David Letterman. Gissningsvis kommer en ny skiva under våren och någon av eftermiddagarna på sommarens Roskildefestival kommer de kliva upp på Orange Scen.  

Även Siesta!-festivalen återuppstår

Efter att FKP Scorpions flyttade med sej namnet Hultsfred till Stockholm återuppstod festivalen på plats i Hultsfred. Peace and love kör något slags arrangemang i Borlänge till sommaren. Kanske kommer även Siesta!-festivalen försöka på nytt och trenden med återuppståndna festivaler sprida sej även Göingebygden? Arrangörerna kom i höstas överens om kompensation till ett antal besökare och tydligen gick inte arrangörerna i konkurs. Jag hoppas de försöker igen. Festivalsverige behöver sina lokala arrangörer och eldsjälar. 

Håkan Hellström spelar på Ullevi

Jag spekulerade om det redan i augusti, när höst- och vinterturnén såg ut att bara bli tre spelningar lång. När det så strax före jul släpptes att Sveriges just nu största artist bara gör en spelning nästa år började GP kampanja för att Håkan ska kliva upp på Ullevis scen (tack för besökarna, GP). Nog borde Live Nation och artisten själv vilja ta chansen? Det är dags att visa att fler svenskar än Gyllene Tider kan fylla Ullevi. Dessutom skulle ju Håkan mer eller mindre kunna peka ut sitt gamla studentrum från scen, bara en sån sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar