fredag 23 augusti 2013

Laddar Håkan Hellström upp inför Ullevi 2014?

Håkan Hellström är Sveriges största artist. Det finns ingen idag aktiv som kan konkurrera med honom om den titeln år 2013. Sveriges största artist släppte i våras sin hett efterlängtade nya skiva, den första på två och ett halvt år. Efter det väntade förstås ett segertåg genom landet?

Nej, faktiskt inte. Med nästa helgs Popagandaspelning inräknad har Håkan Hellström bara gjort fjorton konserter på nya skivan, däribland fyra i våra grannländer. Häromdagen så offentliggjordes då en inomhusturné, med ynka tre konserter! Ståplatsbiljetterna till Scandinaviumkonserten sålde slut i Springsteenhastighet i morse. Nån extrakonsert har inget sagts om.

Vad handlar det här om? Varför spelar inte Sveriges största artist ute mer?

Är det Håkan Hellström själv eller någon oumbärlig medlem i bandet eller crewet som av något skäl inte KAN turnera mer än vad de gör? Sjukdom? Familjeskäl? Etcetera. Isåfall är det inte mycket att tala om. Men att någon annan än Håkan själv skulle vara oumbärlig verkar märkligt när Hurricane Gilbert kunnat sluta i bandet.

Eller är det så att artisten blivit bekväm? Isåfall lär det straffa sig på sikt.

Eller är det hela en uppladdning inför att Håkan Hellström sommaren 2014 ska lyckas med det som ingen svensk artist nånsin gjort?

Sälja slut Ullevi.

De enda svenskar som sålt slut Ullevi är Gyllene Tider på återföreningsturnén 2004. Handlar Håkan Hellströms fåtaliga framträdanden om att bygga upp en förväntan inför en sådan konsert? Ett tryck, som gör att han kan sälja mer än 50 000 biljetter till en enskild konsert. Kanske. Eller så släpps det snart åtskilliga fler datum till inomhusturnén och det sätts in ett knippe extrakonserter på Scandinavium. Då kanske det är dags att hålla inne med Ullevispekulationerna ett par år till. Men att stadens stora son någon gång kommer fylla stadens stora arena, det är jag övertygad om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar