torsdag 8 augusti 2013

Yster och pigg Olle Ljungström på Liseberg

Tydligen var eder bloggare på en skandalspelning igår. Det förstod en inte igår, men GP är mycket tydliga.

Bandet inledde med att buga inför publiken och körde sedan igång "Du sköna värld" samtidigt som Olle Ljungström smög ut mot scenen, de var utökade med ytterliggare en strängbändare och hade mer pondus än sist. Kontrasten var påtaglig mot när jag såg honom på Hasslöfestivalen för några veckor sedan.

På Hasslöfestivalen var Olle Ljungström lite blyg och trevande och spelade redan vid fyra på eftermiddagen inför en ganska liten publik. Igår kväll var det en betydligt mer yster och pigg artist, om det var fylla, närheten till hemmet utanför Alingsås, den bättre speltiden eller den större publiken är inte lätt att säga. Han hoppade än hit, än dit, likt en annan gycklare. Jag gillade det, och det verkade de som stod runtomkring mej göra oxå. Det var ingen skandalspelning. Men inte visste jag att Olle Ljungtröm hade sådana Iggy Pop-kvalitéer? 

Medelåldern på konserten var hög, fullt i klass med en Eldkvarnkonsert men inte så hög som på en Lundellkonsert. Men de många gamla Reeperbahnfansen fick gå hem utan någon Reeperbahnlåt.

Nu är inte jag den som är mest inlyssnad på Olle Ljungström, men efter vad jag kunde märka var det inte mer än i nån enstaka låt han tappade bort sej. Och det gör väl sångare mest hela tiden? Den enda låten som spelades i en tveksam version var dessvärre "Den norrländska präriens gudinna", ju mindre Olle Ljungström gjorde desto bättre, ju mer bandet fick spela och körsjunga på egen hand, desto bättre lät det.

På tal om bandet, Olle Ljungström måste ha det mest blonderade band som synts på en scen sedan Boråsarna Rydell & Quick. Fantastiskt kul! Och det är som alltid lite lustigt att gå på Lisebergsspelning, publiken är blandad och helt plötsligt ser man en abnormt stor chokladkartong som någon släpar på. Liseberg är som en förvuxen folkpark, där den ligger bredvid motorvägen. Det är charmigt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar