torsdag 22 januari 2015

Tralltorsdag: Strebers återförenas igen "I stort har gensvaret varit grymt"

Istället för throw-back-thursday: tralltorsdag. Denna vecka intervjuas Ztikkan Blomberg om Strebers, detta ett av trallpunkens urfäder till band, stundande 30-årsjubileum och återförening.

Strebers fyller 30 år, allt ska kulminera med en turné i höst, jättekul! Kan det bli tal om mer saker? Det finns ju en Facebookgrupp för att ni ska spela in Till en vän på nytt...
Jo, några gig är det tänkt att bli i september-oktober. Vi får se hur det blir med en nyinspelning, en sådan skulle kräva rätt mycket. Till exempel MÅSTE energin vara ett snäpp bättre än den var 92 och det blir svårt för gamla gubbar som oss, tester måste göras innan inspelning och så vidare. Sen är det ju personligt i alla fall för mig, hatar egentligen trummaskinen på plattan, haha.

Är det klart vilka som kommer utgöra Strebers på turnén? Hänger första basisten Pelle med?
Det ser ut som det blir Dia-gänget. De flesta Strebersgrejerna är inspelade med 2 guror och det vill vi kunna återge live, dessutom är vi samspelta, haha. Huruvida Pelle följer med vet vi inte, han kanske gästar ett par gånger...

Hur har intresset varit vid tidigare återföreningar? Jag minns en lång turné 2001 och sen har ni väl gjort enstaka spelningar på typ Birdnestevenemang?
Jo, det har varit bra. 2001 körde vi ju 2 veckor i sträck, bara på-dörren-dealar. Fullt ös och skitkul. Denna gången kör vi endast helger. Men i stort har gensvaret varit grymt.
"Till exempel MÅSTE energin vara ett snäpp bättre än den var 92 och det blir svårt för gamla gubbar som oss."
Vad gör du, Ulke och de andra gamla Strebersmedlemmarna nuförtiden?
Jag jobbar som transportnisse på ett tryckeri, Ulke är och kommer förmodligen alltid vara arbetslös haha och Pelle jobbar som militär som vanligt, såg ni inte honom på TV 4 om branden utanför Norberg med omnejd? Stipen är för tillfället arbetsfri snickare/murare.

Din favoritlåt med Strebers?
Oj... det är omöjligt, finns så många bra. Men måste jag välja en så är det nog "Hjältar?" från Kallt stål/varmt blod.

Tack för svaren Ztikkan. Står längst fram när ni spelar på Henriksberg eller Sticky Fingers eller var det nu kan bli i höst! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar