söndag 15 september 2013

Röjigt med Troublemakers och Alonzo Fas 3 igår

"Ovanligt att spela inför en nästan nykter publik, ledsen att vi väckte er så tidigt" - Troublemakers gick på Sticky Fingers scen redan vid åtta på lördagskvällen. Basisten Crippa hade dubbla engagemang, vid elva skulle Attentat gå på scen i Falköping. Därför blev något udda så att hemmasönerna Troublemakers fick spela "förband" till stockholmarna Alonzo Fas 3.

Att spela efter Troublemakers kan vara vanskligt. När jag såg Coca Carola, Troublemakers och Charta 77 spela i den ordningen i Borås för femton år sedan kom publiken precis före Troublemakers och de flesta försvann direkt efter. Så var det nu inte igår, banden hade ungefär lika stor publik. I takt med tilltagande berusning fick dock Alonzo Fas 3 en något mer röjig sådan.

Jag har som sagt sett Troublemakers en rad gånger, gårdagens konsert var den nionde, och det är alltid lika kul att se den röjiga, grabbiga och glada punkrocken. Blomgren är en lysande frontman och bandet är precis lagom tight. När publiken dessutom fått i sej några öl och bandet hunnit till det avslutande hitsvepet blev det riktigt röjigt även i publiken.

Alonzo Fas 3s albumdebut har gått ganska varm hos mej de senaste veckorna, undrar om inte "Dansa som en fjäril" kan vara en av årets bästa låtar? Överhuvudtaget har jag gillat skivan, döm då om min förvåning när bandet igår visade sej mest vara ett KSMB- och Stockholms Negrer-coverband. Istället för att krydda setet med enstaka gamla hits baserades det på dem och så kryssades det med en och annan färsk låt. Fegt och lite trist tycker jag. Samtidigt, det lät ju bra. Trion "602", "Tidens tempo" och "Klockan 8" svängde rejält.

Kul nog refererar Micke Alonzo och Johan Johansson till olika fängelsespelningar när de beskriver uppkomsten av "Klockan 8", Johansson har beskrivit ett julaftonsgig på Hall medan Alonzo igår berättade om ett juldagsgig på Hinseberg. Kanske stängde man cellerna klockan åtta på bägge ställena?

Alonzo var personlig på scen och tillägnade "Tänker på dig" till en som i alla år stått på hans gästlistor men inte kommit till någon av spelningarna, häromveckan dog denne någon, hans pappa.

Bästa låtarna med Alonzo Fas 3 var dock en trio från nya skivan, "Det bästa som hänt", "Ett meningsfullt liv" och "Dansa som en fjäril".

Och till sist, Troublemakers setlista. Mina bristande kunskaper om Stockholms Negrer gör att Alonzo Fas 3-låtlistan får utebli.

  1. Dom är efter mej
  2. Grogg och parabol
  3. Utan hjärta stannar Sverige
  4. Handgranat
  5. Galen
  6. Majorna brinner
  7. Dom ljuger
  8. Hey Amigo
  9. Men bara om min älskade väntar
  10. Mammas flickor
  11. Kleptoman
  12. ???
  13. Havanna (kom igen)
  14. Lilla Blå IIb
  15. När månen lyser klar
  16. Hjältarna skålar i blod
  17. Staden Göteborg
  18. Ronka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar